• Tehoa
  • Säästöä
  • Vääntöä

Ajankohtaista

  • Etusivu
    Dieselpumppu ja -suutinkorjaukset ja huollot mm. Bosch, Lucas/Cav Tehonlisäykset mm. VW, Volvo, Mercedes, jopa 25% lisää tehoa Commonra...Lisää

Dieselpumpun huolto ja viritys

Dieselpumppu irroitetaan autosta, pestään ja avataan. Tämän jälkeen pumppu kiinnitetään testipenkkiin ja tarkistetaan sen kunto. Syöttöä lisätään niin että teho paranee mutta kone ei savuta liikaa. Säätökortissa annetut arvot, esim. huippukierrokset, tyhjäkäynti ja kuormanottokyky asetetaan kohdalleen.

Kun säädöt on suoritettu, pumppu tasataan niin että jokaiselle sylinterille tulee saman verran polttoainetta. Sylinterikohtainen tasaaminen on mahdollista vain rivipumpuissa. Lopuksi pumppu asennetaan takaisin autoon, laitetaan ajoitus optimaaliseen kohtaan ja koekäytetään.

Dieselpumpun huoltoon kuluu aikaa 5-8 tuntia, automallista ja lisälaitteista riippuen. Dieselpumpun huolto ja viritys lisää huomattavasti moottorin tehoa ja vähentää polttoaineen kulutusta.

Suurin osa (noin 120 - 150 kpl/vuosi) huollettavista ja viritettävistä dieselpumpuista on Mercedes Benz korimalli 124 pumppuja, sekä muita mersumalleja joissa on mekaaninen rivipumppu. Lisäksi huollan ja viritän esim. Volvo ja VW turbomalleja, automerkistä riippuen, suunnilleen vuosimalliin 1994 asti. Vapaastihengittäviä ei juurikaan voi virittää, mutta niistäkin huollan ja korjaan mekaanisella säätimellä olevat pumput.

© PP Diesel